wartość bezwzględna
komik: Mam ciekawe zadanko dla ambitnych

Rozwiąż równanie |x|+|y|=4 Ja osobiście mam z nim problem
PROSZĘ O POMOC

!
3 mar 15:58
PW: Studiujesz zarządzanie, czy jakiś dział psychologii?
Musisz się liczyć z tym, że połowa ludzkości nie jest ambitna, a z tej drugiej połowy 90% nie
daje się podpuszczać.
3 mar 16:07
Lorak:
3 mar 16:08
medonster: A ja myślę, że lepiej nie próbować być "fajnym" hejterem tylko POMAGAĆ innym skoro się jest na
tego typu forum
3 mar 16:08
komik: ja próbowałem to rozbić na 4 przypadki:
1. y>0,x>0
2. y>0,x<=0
3. y<0,x>0
4.y<0,x<=0
po narysowaniu prostej w tych 4 przypadkach proste przecinając się utworzyły kwadrat
−mój sposób jest dobry ?
−Jeśli tak to co jest rozwiązaniem równania?
3 mar 16:09
ahhh ta matematyka: no jak dla mnie to forum jest świetne
dużo mi pomaga
3 mar 16:09
medonster: Współrzędne punktów przecięcia są rozwiązaniem
3 mar 16:10
medonster: Ale zależy też co ty tam porysowałeś bo wcale nie musi tak być. Wrzuć rysunek.
3 mar 16:11
Lorak: medonster, myślę, że za krótko jesteś na forum, by oceniać kto pomaga, a kto hejtuje
3 mar 16:11
medonster: Możliwe, że jestem i za krótko, ale wiem jak to jest na forach − jedni mogą więcej bo są
dłużej, a "nowi" sprowadzani do parteru za każdą okazją

Niemniej jednak nie o tym ten
temat.
3 mar 16:14
Lorak: Ale to nie jest forum gry.pl, żeby nowi byli sprowadzani do parteru
3 mar 16:15
komik: Jak na razie kończę liceum a na kierunki które wymieniłeś się nie wybieram skoro podajesz takie
dokładne statystyki to chyba ty jesteś z tym związany.

Mam nadzieję że nie jest tak źle jak
mówisz i ktoś, jeśli nie z ambicji to z dobroci serca coś podpowie
3 mar 16:16
komik: to było do PW
3 mar 16:18
komik:
3 mar 16:18
ahhh ta matematyka: ohoho, spokojnie, każdy wrzuca tutaj jakieś zadanka, których nie rozumie
a chce się dowiedzieć jak je rozwiązać
3 mar 16:21
komik:

y=x+4
y=−x+4
y=−x−4
y=x−4
3 mar 16:25
Antek: Ja jestem mniej ambitny wiec nie moge pomagac bo to dla ambitnych

Tak naprawde to
PW jest bylym nauczycielem matematyki wiec moze CI duzo pomoc

Teraz sie ladne usmiechnuj do niego
3 mar 16:26
komik:
3 mar 16:32
komik: dobrze to jest ?
3 mar 16:43
pigor: ..., lub tak :
|x|+|y|=4 ⇔ |y|= −|x|+4 ⇔ (y ≥0 i y= −|x|+4) v (y<0 i y=|x|−4 i teraz narysuj wykres
y=|x| ⇒ (odbijaj go wzgl. OX i przesuwaj o +4) v (tylko przesuwaj o −4) i masz punkty
(x,y)∊{(4,0), (−4,0), (0,4), (0,−4) − szukane rozwiązanie danego równania .
3 mar 16:46
gość:

αβγδπΔΩ
∞≤≥∊⊂∫←→⇒⇔∑≈≠Φεθλμξρςσφφωηϰϱ♥
3 mar 17:02
PW: 
Moje specyficzne poczucie humoru ściągało nieraz niezasłużone reakcje.
To była dobroduszna uwaga − niepotrzebnie
komik stosuje chwyty marketingowe. Spodziewał
się, że rzuci się gromada "ambitnych" i w 10 minut dostanie 5 wersji rozwiązania?
Prostego zadania, które nota bene umiał sam rozwiązać?
Niestety nie znam takiego słowa "hejter", więc nie mogę się ustosunkować.
medonster niepotrzebnie rozpętał dyskusję. Nic innego tu nie robię − pomagam po kilka
godzin dziennie w miarę swoich skromnych możliwości.
3 mar 17:03
Mila:

Nieskończenie wiele rozwiązań.
3 mar 17:47
pigor: ..., pomroczność jasna, no jasne ; zbiór punktów kwadratu ;
przepraszam, nie powinienem w ogóle tu zabierać głosu...
3 mar 23:58