matematykaszkolna.pl
wartość bezwzględna komik: Mam ciekawe zadanko dla ambitnych emotka Rozwiąż równanie |x|+|y|=4 Ja osobiście mam z nim problem PROSZĘ O POMOC !
3 mar 15:58
PW: Studiujesz zarządzanie, czy jakiś dział psychologii? Musisz się liczyć z tym, że połowa ludzkości nie jest ambitna, a z tej drugiej połowy 90% nie daje się podpuszczać.
3 mar 16:07
Lorak:
3 mar 16:08
medonster: A ja myślę, że lepiej nie próbować być "fajnym" hejterem tylko POMAGAĆ innym skoro się jest na tego typu forum emotka
3 mar 16:08
komik: ja próbowałem to rozbić na 4 przypadki: 1. y>0,x>0 2. y>0,x<=0 3. y<0,x>0 4.y<0,x<=0 po narysowaniu prostej w tych 4 przypadkach proste przecinając się utworzyły kwadrat −mój sposób jest dobry ? −Jeśli tak to co jest rozwiązaniem równania?
3 mar 16:09
ahhh ta matematyka: no jak dla mnie to forum jest świetne dużo mi pomaga emotka
3 mar 16:09
medonster: Współrzędne punktów przecięcia są rozwiązaniem
3 mar 16:10
medonster: Ale zależy też co ty tam porysowałeś bo wcale nie musi tak być. Wrzuć rysunek.
3 mar 16:11
Lorak: medonster, myślę, że za krótko jesteś na forum, by oceniać kto pomaga, a kto hejtuje emotka
3 mar 16:11
medonster: Możliwe, że jestem i za krótko, ale wiem jak to jest na forach − jedni mogą więcej bo są dłużej, a "nowi" sprowadzani do parteru za każdą okazją Niemniej jednak nie o tym ten temat.
3 mar 16:14
Lorak: Ale to nie jest forum gry.pl, żeby nowi byli sprowadzani do parteru emotka
3 mar 16:15
komik: Jak na razie kończę liceum a na kierunki które wymieniłeś się nie wybieram skoro podajesz takie dokładne statystyki to chyba ty jesteś z tym związany. Mam nadzieję że nie jest tak źle jak mówisz i ktoś, jeśli nie z ambicji to z dobroci serca coś podpowie emotka
3 mar 16:16
komik: to było do PW
3 mar 16:18
komik: emotka
3 mar 16:18
ahhh ta matematyka: ohoho, spokojnie, każdy wrzuca tutaj jakieś zadanka, których nie rozumie a chce się dowiedzieć jak je rozwiązać emotka
3 mar 16:21
komik: rysuneky=x+4 y=−x+4 y=−x−4 y=x−4
3 mar 16:25
Antek: Ja jestem mniej ambitny wiec nie moge pomagac bo to dla ambitnychemotka Tak naprawde to PW jest bylym nauczycielem matematyki wiec moze CI duzo pomoc emotka Teraz sie ladne usmiechnuj do niego
3 mar 16:26
komik: emotka
3 mar 16:32
komik: dobrze to jest ?
3 mar 16:43
pigor: ..., lub tak : |x|+|y|=4 ⇔ |y|= −|x|+4 ⇔ (y ≥0 i y= −|x|+4) v (y<0 i y=|x|−4 i teraz narysuj wykres y=|x| ⇒ (odbijaj go wzgl. OX i przesuwaj o +4) v (tylko przesuwaj o −4) i masz punkty (x,y)∊{(4,0), (−4,0), (0,4), (0,−4) − szukane rozwiązanie danego równania . emotka
3 mar 16:46
gość: rysunekαβγδπΔΩ≤≥∊⊂∫←→⇒⇔∑≈≠Φεθλμξρςσφφωηϰϱ♥
3 mar 17:02
PW: Moje specyficzne poczucie humoru ściągało nieraz niezasłużone reakcje. To była dobroduszna uwaga − niepotrzebnie komik stosuje chwyty marketingowe. Spodziewał się, że rzuci się gromada "ambitnych" i w 10 minut dostanie 5 wersji rozwiązania? Prostego zadania, które nota bene umiał sam rozwiązać? Niestety nie znam takiego słowa "hejter", więc nie mogę się ustosunkować. medonster niepotrzebnie rozpętał dyskusję. Nic innego tu nie robię − pomagam po kilka godzin dziennie w miarę swoich skromnych możliwości.
3 mar 17:03
Mila: rysunek Nieskończenie wiele rozwiązań.
3 mar 17:47
pigor: ..., pomroczność jasna, no jasne ; zbiór punktów kwadratu ; przepraszam, nie powinienem w ogóle tu zabierać głosu...
3 mar 23:58