matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całkowanie
Nikola:
Pomocy , rozwiązać całkę ( całkowanie przez części): a) ∫tf(t)dt b) ∫fq'dx
3 mar 14:52
daras:
https://matematykaszkolna.pl/strona/2138.html
3 mar 16:52
AS:
J = ∫t*f'(t)dt u = t dv = f'(t)dt du = dt v = f(t) J = t*f(t) − ∫f(t)dt J = t*f(t) − F(t) + C
3 mar 16:58