matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartości pozostałych funkcji tryg.
Matt:
Oblisz wartości pozostałych funkcji trygonometrycznych mając dane :
2
a) cos α =
3
3
b) tg α =
5
Proszę o rozwiązania
3 mar 14:28
J:
a) Oblicz a i potem funkcje z definicji. b) Analogicznie.
3 mar 14:32
Ajtek:
Ewentualnie: sin
2
x+cos
2
x=1
sinx
tgx=
cosx
cosx
ctgx=
lub tgx*ctgx=1
sinx
3 mar 14:52