matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granice ciągu
ciągi:
2n
2
+3n+1
a)an=
(n+3)(n+4)
b)an=4n
3
+3n−1
3 mar 12:35
Eta:
n→+
∞
a) g=2 b) g=+
∞
3 mar 12:41
J:
3
1
2 +
+
n
n
2
a) lim a
n
→
∞
=
= 2
7
7
1 +
+
n
n
2
b) lim a
n
→
∞
= +
∞
3 mar 12:42
Eta:
3 mar 12:43
J:
3 mar 12:44
ciągi:
dziękuję
3 mar 12:49