pstwo
jolandabecool: W parku rośnie trzy razy więcej drzew liściastych niż iglastych. Zauważono, że szkodniki
zaatakowały 12% drzew liściastych i 35% drzew iglastych. Jakie jest prawdopodobieństwo, że
przypadkowo ścięte drzewo jest zaatakowane przez szkodniki? Zilustruj rozwiązanie za pomocą
drzewa. z rachunkiem sobie poradze, nie wiem jak zilustrowac drzewo
2 mar 20:31
daras:
3 mar 16:55
jolandabecool: ?
3 mar 17:51
Ajtek:
daras leżę
3 mar 17:54
Mila:

I
3 mar 17:59
jolandabecool: Jednak nie wiem jakie bedzie prawdopodobienstwo, Mila?
3 mar 20:25
Mila:
| | 3 | | 12 | | 1 | | 35 | | 36+35 | | 71 | |
P(Z)= |
| * |
| + |
| * |
| = |
| = |
| ≈... |
| | 4 | | 100 | | 4 | | 100 | | 400 | | 400 | |
3 mar 20:31