oblicz logarytmy
Yabu: I. log
2 (2a)=3−log
3=1+log
4c=1, oblicz
√a*b*c
| | a√b | |
II.log2 a+log2 4=4 log3 b − log3 9 = log4 c + log 4 16 = 6 oblicz ( |
| ) |
| | √c | |
2 mar 19:01
Eta:
Popraw treść w I / gdzie jest "b"?
2 mar 19:26
Yabu: Yabu: I. log2 (2a)=3−log3 b=1+log4c=1, oblicz √a*b*c
2 mar 19:29
Eta:
W czym problem?
1/ log2(2a)=1⇒ a=1 , 3−log3b=1 ⇒ log3b=2 ⇒ b= 9
1+ log4c=1 ⇒ log4c=0 ⇒ c=1
to √a*b*c=.........
2/ podobnie
log2a+log24=6 ⇒ log2a+2=6 ⇒log2a =4 ⇒ a=.....
4log3b−log39=6 ⇒ 4log3b−2= 6 ⇒ log3b=2 ⇒b=....
log4c+log416=6 ⇒ log4c+2=6 ⇒ log4c=4 ⇒c=...
i dokończ....
2 mar 20:50
Yabu: dzięki
2 mar 21:49