fizyka
ania: Jak to zrobić?. Proszę o pomoc.
Czterokrotne zwiększenie długości wahadła(przy tej samej amplitudzie) spowoduje, że maksymalne
przyśpieszenie z jakim porusza się kula wahadła wynosi... a=?
28 paź 08:57
ania: pomocy , nie wiem jak to rozwiązać
28 paź 13:53
Miś:
Podaj wzór na wychylenie, prędkość i pszyspieszenie wahadła.
28 paź 14:13
Miś:
Podaje wzór na przyspieszenie:
| | g | |
a = − Aω2sin(ωt + φ), gdzie ω = √ |
| |
| | l | |
28 paź 14:27
ania: wychylenie x=Asin(ωt)
prędkość V=Aωcos(ωt)
28 paź 16:04
ania: jak to zrobić
28 paź 19:12
Miś:
Maksymalne przyspeszenie:
Jeżeli "L" wzrośnie 4 razy to a
max zmaleje 4 razy
29 paź 08:12