matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie
Mateusz:
Prozę o pomoc, z góry dziękuje a) x
4
+ 8
2
= 9 b)−x
4
+ 7
2
= 3(x
4
+1) c)(5x−8)(4−3x)+x(4−x)=0 d)(2x−3)(x+5)=(5x+9)(6+3x) e)x(2x+7)−5=(x+4)(5−x) f)(3x−1)(2−x)−x(x+3)=2
2 mar 17:55