dziedzina
mała : Dziedziną funkcji f określonej wzorem f(x) = (x+2)(x2−4)x2 jest?
2 mar 17:29
Janek191:
Napisz przy użyciu U
2 mar 17:32
mała : | | x+2 | |
f(x)= |
| te x na dole sa do potęgi 2 |
| | (x2−4)x2 | |
2 mar 17:35
Piotr:
D = R\ {dla jakich x zeruje sie mianownik}
2 mar 17:37
Antek: x2(x2−4)≠0 to x2≠0 to x≠.... lub x2−4≠0 a to juz umiesz rozwiazac
2 mar 17:38
mała : wynik będzie {−2,0,2}?
2 mar 17:39
Antek: A to pewna nie jestes ?
2 mar 17:40
Piotr:
to nie jest dziedzina . to nie nalezy do dziedziny.
2 mar 17:40
Antek: Poza tym spojrz na post Piotra wyzej
2 mar 17:40