matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
równanie
Paulla :
rozwiązaniem równania (2+
√
3
)x=1 jest?
2 mar 15:32
gracekelly:
(2+
√
3
)x = 1 x =
1
2+
√
3
po usunięciu niewymierności x = 2 −
√
3
2 mar 15:36
ccc:
x=
1
2+
√
3
x=
1
2+
√
3
*
2−
√
3
2−
√
3
x=
2−
√
3
1
x=2−
√
3
2 mar 15:39
Paulla :
dzięki
2 mar 15:40