Rozwiąż nierówność trygonometryczną POMOCY
gracekelly: Rozwiąż nierówność jeżeli x∊(0;π)
4sin3x > cos2x
2 mar 15:14
Janek191:
cos 2x = 1 − 2 sin2 x
2 mar 15:21
gracekelly: 4sin3x + 2sin2x −1 > 0
I co w związku z tym? Tutaj utknąłem.
2 mar 15:23
Janek191:
t = sin x
4 t
3 + 2 t
2 − 1 > 0
| | 1 | |
t = |
| jest pierwiastkiem równania 4 t3 + 2 t2 − 1 = 0 |
| | 2 | |
Rozłóż lewą stronę na czynniki
2 mar 15:36
Janek191:
t = sin x
4 t
3 + 2 t
2 − 1 > 0
| | 1 | |
t = |
| jest pierwiastkiem równania 4 t3 + 2 t2 − 1 = 0 |
| | 2 | |
Rozłóż lewą stronę na czynniki
2 mar 15:36
Janek191:
t = sin x
4 t
3 + 2 t
2 − 1 > 0
| | 1 | |
t = |
| jest pierwiastkiem równania 4 t3 + 2 t2 − 1 = 0 |
| | 2 | |
Rozłóż lewą stronę na czynniki
2 mar 15:37
gracekelly: Faktycznie, dzięki wielkie!
2 mar 15:38
ZKS:
Janek191 jak wysłałeś a nie widzisz swojego postu to wystarczy tylko odświeżyć stronę
za pierwszym razem i już jest Twój wpis tak to ciągle je powielasz.
2 mar 15:38