Rozwiąż równanie
Alek:
Zapomniałem jak to się rozwiązywało

Prosiłbym o pomoc
2 mar 14:48
Janek191:
Mnożymy na krzyż

oraz 3p + 2 ≠ 0
2 mar 14:49
Alek: a dlaczego na krzyż?
2 mar 14:56
Alek: doszedłem do takiego stanu
54−15p = 21p +2
i teraz mam to równianie rozwiązać
2 mar 15:04
Alek: −36p = −52/:−36
p= 1,44
tak ma wyjść

?
2 mar 15:07
Antek: tak masz to rozwiazac
Ale wczoraj pisalismy z etam ma byc nie =21p+2 tylko = 21p+14
2 mar 15:10
Antek: No i co powiesz Alek
2 mar 15:15
Alek: dlaczego 21p +14?
2 mar 15:17
Alek: Dobra sorry nie pomnożyłem 7&2 haha

okey...
2 mar 15:18
Alek: Ok ma wyjść 1
436 albo 1,1

Więc dobrze to jest. Dzięki!
2 mar 15:20