matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ciągi :)
Blue:
2a
1
+ (n−1)r
S
n
=
*n
2
Uzasadnij podany powyżej wzór
2 mar 14:12
wredulus:
Wskazowka a
1
+ a
n
= a
1
+ a
1
+ (n−1)*r = a
2
+ a
n−1
= .... itd
2 mar 14:19