Bardzo proszę o pomoc w zadaniu.
pytająca: Bardzo proszę o pomoc w zadaniu.
Wyznacz zbiór wartości funkcji: f(x)= 2x − 5
1 mar 20:11
sushi_ gg6397228:
wiesz jak wyglada wykres y=2x ?
1 mar 20:12
pytająca: Tzn.. narysowałam sobie tą funkcję f(x)= 2x −5.
1 mar 20:20
sushi_ gg6397228:
nie interesuje mnie co zrobiłaś, nie dostałem informacji na postawione pytanie
1 mar 20:21
pytająca: Wiem
1 mar 20:26
sushi_ gg6397228:
jaki jest zbiór wartości dla funkcji y= 2x
1 mar 20:28
Eta:
ZW=......
1 mar 20:28
pytająca: Zw : <−5 , +∞) ?
1 mar 20:31
sushi_ gg6397228:
a dlaczego "−5" jest domknięta ?
1 mar 20:33
pytająca: Pomyliłam się.
1 mar 20:34
pytająca: Czyli ma być (−5, +∞) ?
1 mar 20:37
sushi_ gg6397228:
tak
1 mar 20:38
pytająca: Ok, dziękuje
1 mar 20:38