1 mar 19:54
wredulus_pospolitus:
sprawdź ponownie czy taką właśnie masz całkę
1 mar 19:56
wredulus_pospolitus:
jeżeli tak i nie wiesz co to jest za funkcja: 2F1(a,b,c,n) to nie rozwiążesz tej całki
1 mar 19:57
E3Q2S1: | | 1 | |
Ogólnie polecenie było takie: Oblicz długość łuku funkcji y= |
| *ex+e−x dla xε<0;1> |
| | 2 | |
1 mar 20:03
wredulus_pospolitus:
no to:
| | 1 | | 1 | |
f' = |
| ex − ex = |
| e x ... jak dla mnie  |
| | 2 | | 2 | |
więc masz:
∫ (1 + 0,25e
2x)
1/2 dx
1 mar 20:24
1 mar 20:28
E3Q2S1: Ale pochodna z e
−x to chyba właśnie −e
−x i przez to jest problem
1 mar 20:33