Oblicz wyrażenie
lulinho: Wyznacz kąt ostry α, dla którego wyrażenie W= tgα + cosα/1 − tg2α nie jest określone. Jakby
ktoś mógł poratowć.
1 mar 19:41
lulinho: sorki poprawiam wyrażenie: W= tgα + cosα/1 − tg2α
1 mar 19:43
Eta:
Zapisz porządnie co jest w liczniku, a co w mianowniku!
1 mar 19:46
lulinho: W=(tgα +cosα ) / (1− tg2 α) lepiej ?
1 mar 19:50
lulinho: pomoże ktoś ?
1 mar 19:57
Eta:
Wyrażenie nie jest określone,jeżeli mianownik=0
to dla jakiego kąta ostrego 1−tg2α=0 ⇒α=.......
1 mar 19:58
lulinho: Licznik: (tgα +cosα )
MIANOWNIK: (1− tg2 α)
1 mar 20:01
Eta:
Podaj odpowiedź do tego co ci napisałam i po b
ólu
1 mar 20:03
lulinho: ok dzięki. Pozdrawiam !
1 mar 20:10