Zadanie z fizy
Skill: Wiem, że to forum matematyczne, jednak mam nadzieję że ktoś pomoże mi z tym zadaniem: Sanki
zostały popchnięte przez chłopca, który nadał im szybkość początkową v0=14,4km/h.Oblicz drogę,
którą przebyły sanki do chwili zatrzymania się i czas po którym to nastąpiło.Przyjmij masę
sanek ms=4,7kg i opory ruchu 3,76N. Wiem że w tym zadaniu Fw=Fo(sile oporu), tylko może mi
ktoś wytłumaczyć dlaczego Fw=F0?
1 mar 19:38
wredulus_pospolitus:
co to jest F
w
1 mar 19:47
Skill: Siła wypadkowa
1 mar 19:48
Wazyl:

Siła wypadkowa równa jest sile oporu ponieważ jest ona jedyną siłą w tym układzie!
1 mar 19:51
daras: ...jedyną siła działającą zgodnie z kierunkiem ruchu sanek
2 mar 07:50
2 mar 07:52