Funkcja liniowa
malina: zad.1 Funkcja f jest określona wzorem f(x)={x−5 dla x≥ 2
{|x|−3 dla x<2
Ile miejsc zerowych ma ta funkcja?
zad.2
Funkcja f(x)=(1−3m)x+2m jest malejąca dla
A. m<− 1/3
B. m< 1/3
C.m> −1/3
D. m> 1/3
zad.3
Jakie równanie opisuje prostą prostopadłą do prostej y=1/2x−4 ?
1 mar 18:00
wredulus:
Teorie znamy

Kiedy funkcja liniowa jest malejaca

Jaki warunek musi byc spelniony aby dwie proste byly prostopadle do siebie
1 mar 18:03
J:
Zad1) Jedno miejsce zerowe: x = − 3
Zad 2) (1 − 3m) < 0
Zad 3) y = −2x + b
1 mar 18:10
J: Zad 1) Dwa miejsca zerowe: x = − 3 oraz x = 5
1 mar 18:13
malina: Dziękuję
1 mar 18:15
J: Prosze
1 mar 18:28