matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
plis
nemobos:
Ostrosłup prawidłowy trójkątny ma krawędz podstawy długości 6cm i wysokość 5 cm. Oblicz jego objętość
1 mar 17:43
bezendu:
P
p
=U{6
2
√
3
{4}=9
√
3
cm
2
1
V=
*9
√
3
*5=15
√
3
cm
3
3
1 mar 17:51