rownanie okregu
liceum: Znajdź równanie okręgu przechodzącego przez punkt (2,4) i stycznego do osi układu
współrzędnych. Dzięki z góry
1 mar 17:29
Janek191:

A = ( 2; 4)
S = ( 2; 2)
r = 2
1 mar 17:39
Janek191:

A = ( 2; 4)
S = ( 2; 2)
r = 2
1 mar 17:39
Janek191:

A = ( 2; 4)
S = ( 2; 2)
r = 2
1 mar 17:39
J: (x − 2)2 + (y − 2)2 = 4 − równanie okręgu.
1 mar 17:42
liceum: Faktycznie.. no tak. A czy jest ktoś mi to w stanie rozpisać poza metodą graficzną? Chodzi jak
dobrać zależności prostych
1 mar 17:43