całka
aaaaaaa: czy ta całka jest dobrze wyliczona ?
| | x4 − x2 − x2 −1 | | x4 | |
∫ U{x2 −1 }2 / x dx = ∫ |
| dx = ∫ |
| − U∫{2x2}{x} + ∫ U {1}{x}= |
| | x | | x | |
| | 1 | | 1 | |
∫ x3 dx − ∫2x + lnIxI = |
| * x4 − 2* |
| x 2 + lnIxI |
| | 4 | | 2 | |
czy to jest dobrze wyliczone ?
1 mar 17:07
PW: Dobrze. Można pomarudzić:
W ułamku pośrodku 1. wiersza +1 (dalej dobrze, więc to literówka).
Dziwnie przedstawiasz ten kwadrat, po prostu (x2−1)2 = x4−2x2+1.
1 mar 17:22
E3Q2S1: Plus jeden po pierwsze
1 mar 17:23
E3Q2S1: Ale dobrze jest, bo później zamiast tego minusa plus zrobiłeś
1 mar 17:24
aaaaaaa: dzięi bardzo
1 mar 20:19