matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ekstrema lokalne
szymon:
Wyznacz ekstremum lokalne funkcji: y=|x
2
−7x+6|
1 mar 16:01
Tadeusz:
x
w
=7/2 y(7/2)=
1 mar 16:05
J:
Funkcja posiada jeszcze minima lokalne ... kolego "Tadeusz".
1 mar 16:22