matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Mirek:
Wyrazami ciągu arytmetycznego (a
n
) są kolejne liczby naturalne, które przy dzieleniu przez 7 dają resztę 3. Ponadto a
2
=24. Oblicz a
1
1.
1 mar 14:18
5-latek:
24:7=3 i reszty 3 17:7 = 2 i reszty 3 wiec a
1
= ile ?
1 mar 14:22