funkcja
czarna: naszkicuj wykres funkcji f(x)=|x|, a następnie znajdź wszystkie rozwiązanie równania
f(x−2)=−f(x−4)+2
bardzo proszę o pomoc
1 mar 14:01
Tadeusz:
1 mar 14:09
pigor: ... , a więc masz powyżej piękne rozwiązanie graficzne twojego
równania:
f(x−2)=−f(x−4)+2 ⇔ |x−2| = |x−4|+2 ⇔ 2 ≤ x ≤ 4 ⇔
x∊[2; 4] .
1 mar 14:17
czarna: czyli wykres funkcji f(x)=|x| to jest ten wykres na szaro ? nic z tego nie wiem
1 mar 14:33
J:
Szary: f(x) = IxI
Niebieski : f(x−2)
Zielony: −f(x−4) +2
Czerwony: f(x−2) = −f(x−4) +2
1 mar 14:40
czarna: okok ! dziękuję
1 mar 14:44