matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodne
mela:
oblicz pochodne funkcji
4x
f(x)=
+ x
3
e
x
x
2
−9
f(x)= (3x
5
−
1
3
x−
4
x
)
6
1 mar 13:01
5-latek:
4x
a) f'(x)= (
)'+(x
3
e
x
)'
x
2
−9
4*(x
2
−9)−4x*2x
f'(x)=
+3x
2
*e
x
+x
3
*e
x
(x
2
−9)
2
1 mar 13:46