Pusto w glowie, że aż bieda po uszach piszczy !!
ZielonaMeryMery: Hej

Potrzebuje pomocy bo, "Pusto w glowie, że aż bieda po uszach piszczy"
Mam oto takie zadanie do rozwiązania, ale wg nie pamiętam jak się to robi.
Punkt E = (7,1) F=(9,7) to środki boków AB i BC kwadratu ABCD. Przękątna tego kwadratu ma
długość...
Błagam o pomoc wynik nie ważny
1 mar 11:44
Piotr 10: 2*IEFI=d
1 mar 11:46
J: Oblicz długość odcinka EF. To będzie długość przekątnej kwadratu o boku x. Oblicz x. Twój
kwadrat będzie miał bok 2x i oblicz jego przekątną.
1 mar 11:48
DobryGees: Okeey...
d to przekątna, ale reszta nadal jest nie jasna
1 mar 11:49
DobryGees: oooo lepiej.
Dzięki ^^
1 mar 11:50
DobryGees: A jest możliwe, że długość EF = 3

I don't thing soo
1 mar 11:54
5-latek:

AC to przekatna
EF to linia srodkowa trojkata ACB
na postawie twierdzenia o linii srodkowej terojkata − ktre mowi ze ta linia jest rownolegla do
boku i jest dwa razy krotsza o d niego mamy AC=2EF
EF=
√(9−7)2+(7−1)2 =
√22+62 = policz i czy jest mozliwe ze EF=3?
Liczac EF wzor na odlegolsc 2 punktow od siebie( dlugosc odcinka )
1 mar 14:08
J: What does mean .."soo" ?
1 mar 14:09