pomozecie??
Oliwia: Czesc wszystkim. Ostatnio prosilam o pomoc przy zadaniu lecz nie mialam calej tresci zadania bo
nauczyciel zrobil literowke.
Wiemy , że A,B⊂Ω, P(A)=
23, P(B)=
34 oraz A⊂B. Oblicz P(A∩B). Pomozecie mi dzisiaj
to rozwiazac
28 lut 19:00
alek: Skoro A zawiera się w B to prawdopodobieństwo A razy B wynosi tyle co prawdopodobieństwo A
28 lut 19:08
Oliwia: i tak nie rozumiem
28 lut 19:33
PW: To tak jak z polami: Jeżeli masz działkę A o powierzchni 20 arów, to jej powierzchnia jest taka
sama, nawet jeżeli ją mierzysz jako część większego gospodarstwa rodzinnego B.
| | 2 | |
Tak jest w tym zadaniu: działka A ma prawdopodobieństwo |
| , a działka B jest większa, ma |
| | 3 | |
| | 3 | |
prawdopodobieństwo większe − równe |
| . Skoro mówią, że A zawarta w B, to zadanie jest |
| | 4 | |
poprawnie sformułowane − jest to możliwe) i mały Jasio powie:
− Proszę Pani, to jeden ...
28 lut 20:20
Mila:

A∩B=A
28 lut 20:25
Oliwia: dziekuje
1 mar 17:23