pomocy
ccc: Dane są punkty A(4,−3), B(2,−5) i C(−1,3). Wyznacz współrzędne takiego punktu P, że:
a) wektor AB= wektorowi PC
b) 2 wektory BC = wektorowi AP,
c) wektor AP + wektor BP + wektor CP = wektor 0
Pomoże ktoś jak to rozwiązać bo w ogóle nie rozumiem jak to zrobić?
28 lut 15:16
ccc: Prosił bym o dokładne wytłumaczenie. Z góry dziękuję
28 lut 15:17
J: Na początek zapoznaj się z tym, jak się oblicza współrzedne wektora,jak się mnoży wektor przez
liczbę,kiedy wektory sa równej jak sie dodaje wektory .. itd.
28 lut 15:22