rozwiaz rownanie
anonimus: jak obliczyc e−x2 = −1
28 lut 11:18
J: Obustronnie zlogarytmować.
28 lut 11:20
pigor: ... , ..

czyżby

, a to −1 po prawej stronie
28 lut 11:23
Janek191:
e
− x2 = − 1
ale e
x2 > 0
Równanie jest sprzeczne
28 lut 11:23
pigor: ... z własności funkcji wykładniczej równanie jest ...

jakie
28 lut 11:25
anonimus: w jaki sposob zlogarytmować e jak

?
28 lut 11:25
J: No tak..

.Pospieszyłem się.
28 lut 11:25
anonimus:
28 lut 11:28
J: Przez logarytm naturalny, ale w tym przypadku nie można,bo z prawej strony jest liczba −1 i nie
istnieje ln(−1)
28 lut 11:30
Godzio:
Bez przesady, że nie istnieje
28 lut 11:49
Ajtek:
Godzio rozwiń myśl jeśli możesz

.
28 lut 11:57
J: log(−1) = iπ + 2kiπ, k∊ Z
28 lut 12:02
Ajtek:
W zespolonych się nie bawię
28 lut 12:02
J: Witaj "Ajtek"

, ja też nie
28 lut 12:03
Ajtek:
Właśnie widzę

. Cześć

.
28 lut 12:04
Godzio:
28 lut 12:30