matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:(
dropsiq:
niech ktos wytłumaczy
Wierzchołkiem trójkąta równobocznego jest punkt A=(1,4)a środkiem okręgu wpisanego w ten trójkąt jest punk S=(−5,−2) Równanie tego okręgu ma postać
27 lut 22:18
Mila:
|AS|=2r |AS|=
√
6
2
+6
2
=6
√
2
r=3
√
2
(x+5)
2
+(y+2)
2
=(3
√
2
)
2
(x+5)
2
+(y+2)
2
=18
27 lut 22:43
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/239395.html
27 lut 22:52