matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytm
Kruczek:
Wiedząc, że log
5
2≈0,43 oblicz log
5
20
√
5
27 lut 21:10
Mila:
log
5
(20*
√
5
)=log
5
(20)+log
5
(
√
5
)=
1
=log
5
(4*5)+
=
2
1
log
5
(4)+log
5
(5)+
==
2
3
=2log
5
(2)+
podstaw i oblicz.
2
27 lut 21:23
Kruczek:
Dzięki
27 lut 21:26
Mila:
27 lut 21:29