DAne są punkty A(-4,-2), B(3,1) C= (0,4) wyznacz równanie prostej DAne są punkty
Andain: DAne są punkty A(−4,−2), B(3,1) C= (0,4) wyznacz równanie prostej
DAne są punkty A(−4,−2), B(3,1) C= (0,4)
wyznacz równanie prostej zawierająca wysokość opuszczoną z wierzchołka C na podstawę AB
− wyznacz rónanie symetralnej boku BC
27 lut 20:43
27 lut 20:49
Andain: ale który to wzór ? jeśli można o odpowiedź .
27 lut 20:54
Marcin: Wyznacz sobie AB, później prostopadła do niej, przechodząca prze C.
27 lut 20:57
Piotr:
napisałeś to po chińsku. poszukaj na stronie, ktora podalem odpowiednich wzorow.
potrzebujesz rowanie prostej ; prostej prostopadlej(czyli warunek prostopadlosci) ; srodek
odcinka. to chyba wszystko.
27 lut 20:57