trygonometria
Madzik: sprawdz czy prawdziwa jest nierówność:
| | 1 | |
(1+cosx)( |
| −ctgx)=sinx |
| | sinx | |
27 lut 18:43
Eta:
Gdzie tu jest nierówność? bo ja nie widzę?
27 lut 18:45
Madzik: tak, racja, przepraszam RÓWNOŚĆ oczywiście
27 lut 18:47
Eta:
| | 1 | | cosx | | 1−cosx | |
L=(1+cosx) ( |
| − |
| )= (1+cosx)( |
| )=...... dokończ |
| | sinx | | sinx | | sinx | |
27 lut 18:51
27 lut 19:03
Eta:
Echhh

(1+cosx)(1−cosx)= 1−cos
2x= sin
2x
| | sin2x | |
L= |
| =.......... dla sinx≠0 |
| | sinx | |
27 lut 19:06
Madzik: aaaa tak, racja, mój głupi błąd przy mnożeniu : P
L=sinx
27 lut 19:17
Eta:
A takie słowo : "dziękuję" znasz?
27 lut 19:20
Madzik: Dziękuje!
27 lut 19:20
Eta:
No
27 lut 19:21
Madzik: i to baardzo!
27 lut 19:21