ciągi liczbowe
sandra: Pierwszy wyraz ciągu geometrycznego jest równy 3, a iloraz −2. Oblicz sumę dziesięciu
początkowych wyrazów tego ciągu
a) o numerach nieparzystych
b) o numerach parzystych
HELP
27 lut 18:43
sandra: proszę pomóżcie
27 lut 18:47
Wazyl: Sztuczka polego na tym że między a1 a a3 masz iloraz = q2 − (−22)
Masz wzory. Ile jest liczb nieparzystych od 1 do 10? Ile będze wynosiło nowe q dla wyrazów
nieparzystych?
27 lut 18:51
Eta:
Wyrazy o numerach
nieparzystych: 3,12,48,.......... ,a1=3 q= 4 , S10=.......
parzystych: −6,−24, −96,...... ,a1=−6, q=4 ,S10=.....
27 lut 18:54
Wazyl: Cześć
Eta 
Dzisiaj dostaniesz swój dowód!
27 lut 18:55
Eta:
Hej
Wazyl 
Nie mój

.... tylko Twój
27 lut 19:00