matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
nowy:
proste PR I ST są równoległe wiedząc że OP=6 PS=2 PR=4 wyznacz ST.
https://matematykaszkolna.pl/forum/rysunek10959.png
a. 1 i jedna trzecia B.16 C.5 i jedna trzecia D. 12
27 lut 18:19
+-:
C. slyszałeś coś o trójkątach podobnych
1 mar 20:52
Eta:
x
4
=
⇒ x=........
2+6
6
1 mar 20:56