matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje
polk:
Wyznacz zbiór wartości funkcji określonej wzorem :
x + 3
f(x)=
dla x należącego do R
x
2
+ 7
27 lut 18:12
polk:
pomoże ktoś?
27 lut 18:21
polk:
?
27 lut 19:02
ZKS:
x + 3
= y
x
2
+ 7
x + 3 = yx
2
+ 7y yx
2
− x + 7y − 3 = 0 Rozwiązania będą dla Δ ≥ 0 Δ = 1 − 28y
2
+ 12y 28y
2
− 14y + 2y − 1 ≤ 0 14y(2y − 1) + 2y − 1 ≤ 0
1
1
(2y − 1)(14y + 1) ≤ 0 ⇒ y ∊ [−
;
].
14
2
27 lut 19:11
Bizon:
pochodne znasz?
27 lut 19:11
polk:
Dzięki wielkie
27 lut 19:15
powrót do spisu zadań
α
β
γ
δ
π
Δ
Ω
∞
≤
≥
∊
⊂
∫
←
→
⇒
⇔
∑
≈
≠
inne
rysuję
Φ
ε
θ
λ
μ
ξ
ρ
ς
σ
φ
ω
η
ϰ
ϱ
∀
∃
∄
∅
∉
∍
∌
∏
⊂
⊄
⊆
⊃
⊅
⊇
≡
∟
∠
∡
∥
∬
∭
∮
∼
⊥
⋀
⋁
∩
∪
∧
∨
¬
±
ℂ
℃
℉
ℕ
ℙ
ℚ
ℛ
ℤ
ℯ
↑
↓
↔
↕
↖
↗
↘
↙
△
□
▭
▯
▱
◯
⬠
⬡
♀
♂
♠
♣
♥
♦
imię lub nick
zobacz podgląd
wpisz,
a otrzymasz
5^2
5
2
2^{10}
2
10
a_2
a
2
a_{25}
a
25
p{2}
√
2
p{81}
√
81
Kliknij po więcej przykładów
Twój nick