pn{a_1^n*q^0^,^5^n^(^n^-^1^)}
kamczatka: czemu n√a1n*q0,5n(n−1)
=
a1*q0,5n(n−1)
co się stało z n do potęgi a i z pierwiastkiem do potęgi n ?
27 lut 17:14
wredulus_pospolitus:
raczej
n√... = a
1*q
0,5*(n−1) 
zauważ, że:
n√liczba = liczba
1/n
więc:
n√(liczba)n = (liczba
n)
1/n = liczba
n* 1/n = liczba
1
27 lut 17:20
kamczatka: dobrze zapisałem to wszystko pod pierwiastkiem jest
27 lut 17:21
kamczatka: dobra już rozumiem dzięki po prostu to przez n zostało podzielone ze wzoru pierwiastków
27 lut 17:23