rówanie
Ssss: Rozwiąż równanie
x3 − 2x2 − 4x − 6 = 0
wiem, że muszę policzyć deltę, ale nie wiem jak mam rozłożyć żeby mi kwadrat został tylko.
Chyba, że mam rozkładać na nawiasy?
27 lut 17:06
wredulus_pospolitus:
na pewno dobrze równanie przepisane

na pewno na końcu jest
−6
27 lut 17:09
agulka:
x2(x−2)−2(2x+3)=0
(x2−2)(x−2)(2x+3)=0
27 lut 17:10
Ssss: tak, −6
27 lut 17:11
wredulus_pospolitus:
Agula ... nie mam pojęcia co żeś zrobiła ... ale to co napisałaś to jest bzduuura
27 lut 17:12
wredulus_pospolitus:
Sssss ... poziom liceum
27 lut 17:12