matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż
Jancio:
Witam nie jestem pewien jak rozwiązać to proste równanie prosze o pomoc. Czy to bedzie sposób a czy b a) (−x+3)
2
=X
2
−6x+9 czy moze b)(−x+3)
2
=x
2
+6x+9
27 lut 16:16
Ajtek:
(−x+3)
2
=(3−x)
2
juz wiesz
27 lut 16:21