logarytmy
Jacek: Kto wytlumaczy
prosze o wytlumaczenie krok po kroku a nei zrobienie
log12 = a oblicz log616
27 lut 13:27
MQ: A log12 z czego =a?
27 lut 13:29
zawodus: uwaga będę mówił powoli i wyraźnie... słyszysz mnie? chyba nie... to ci nie wytłumaczę zbyt
dobrze...
przykład niekompletny..
27 lut 13:30
Jacek: log122 = a
27 lut 13:30
Jacek: no słysze słysze

tłumacz
27 lut 13:30
Jacek: pomożcie
27 lut 13:31
Maslanek: | | log1216 | | log1224 | |
log616= |
| = |
| =U{4log12 2}{log12 2 + |
| | log126 | | log12(2*3) | |
log
12 3}
Pozostaje policzyć log
123=log
12(12/4)=log
12 12−log
12 4
Z resztą sobie poradzisz
27 lut 14:00