szereg
Szymon: | | n100 | |
zbadaj zbieżność szeregu. ∑ |
| (pod ∑ n=2) |
| | 5n +1 | |
27 lut 10:29
Szymon: czy jeżeli chcę liczyć z kryterium d;'Alamberta to muszę najpierw sprawdzić czy spełniony jest
warunek konieczny lim(an)=0?
27 lut 10:38
Szymon: chciałbym jeszcze zaznaczyć, że w mianowniku jest 5 do potęgi n−tej, a nie 5*n. Bardzo proszę o
pomoc w rozwiązaniu tego zadania
27 lut 11:11
wredulus_pospolitus:
zawsze musisz sprawdzić czy lim an = 0
jeżeli to nie jest spełnione to szereg NIE JEST zbieżny ... koniec kropka
27 lut 11:42