123
qu: Liczby 3x + 29, 3x. 3x−1 Są kolejnymi wyrazami ciągu geometrycznego. Oblicz x
26 lut 21:14
kika: (3x)2=(3x+2/9)*3x−1
26 lut 21:15
Hajtowy: Własność ciągu geometrycznego: b
2=ac (środkowy = pierwszy * trzeci)
26 lut 21:17
qu: jak 23 zapisać w postaci potęgi liczby 3 ?
26 lut 21:29
kika: nie zapiszesz
26 lut 21:35
qu: To w takim razie nie wiem jak to zrobić ..............
2/9 * 3x−1
26 lut 21:36
Mila:
A po co?
| | 2 | |
32x=(3x+ |
| )*3x−1 /:3x−1 |
| | 9 | |
x=−2
spr.
26 lut 21:38
qu: w piątek linijce przed trzecią trójką powinien nie powinien być minus ?
26 lut 21:53
Mila:
Zgadza się,ma byc minus, literówka.
26 lut 21:54
qu: Ok "), dziękuję za pomoc
26 lut 21:56
Mila:
26 lut 21:58