matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Uprość wyrażenie
Krzysiek:
Jak uprościć wyrażenie
√
7−4
√
3
26 lut 19:44
agulka:
√
7−4
√
3
=
√
(2−
√
3
)
2
=I2−
√
3
I
26 lut 19:46
MQ:
Jak upraszczać, to do końca: |2−
√
3
|=2−
√
3
26 lut 20:25