matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kwadratowa
;/:
Podaj równanie paraboli y=ax
2
i współrzędne wektora przesunięcia,jeżeli po przesunięciu paraboli otrzymano wykres funkcji F określonej wzorem: a)f(x)=1/2(x−2)
2
+1 b)f(x)=−3/4x
2
−2
26 lut 18:32