planimetria
bezendu:

Obwód trapezu równoramiennego opisanego na okręgu jest równy 16, a przekątna trapezu ma długość
5. Oblicz długość promienia okręgu wpisanego w ten trapez i promienia okręgu opisanego na nim
r=1,5
Można jakoś inaczej to wyliczyć ?
26 lut 18:13
Eta:
Co to znaczy: "można to jakoś inaczej wyliczyć?"
Nie widzę tu żadnych obliczeń, tylko gołe wyniki
26 lut 18:25
bezendu:
Napisałem w skrócie myślowym jak policzyłem R oraz r
?
26 lut 18:26
Eta:
|BC|= c= 4 , |CE|= h=2r=3
sinβ= ........
26 lut 18:30
Mila:
W ostatniej linijce R=2R ?
Wyniki dobre, nie wiem jak liczyłeś.
26 lut 18:31
bezendu:
No tak liczyłem sinβ.
26 lut 18:31
bezendu:

Obw=16
2c+a+b=16
c=4
h=3
26 lut 18:34
Eta:
No i bardzo ładnie

teraz R okręgu opisanego : .........
26 lut 18:37
bezendu: Dziękuję R, przecież wyliczyłem
26 lut 18:38
bezendu:
26 lut 18:57
Eta:
Ależ jesteś "maruda"
26 lut 18:59
zawodus: Bo to "baba"
26 lut 19:00
bezendu: Jestem facetem.. Chcę każde zadanie zrobić na każdy możliwy sposób i dlatego będę pytał do
skutku !
26 lut 19:02
zawodus: Mówiłem, że "baba"
26 lut 19:06
Eta:
Dziewczyny... też tak wybierasz na "sto sposobów" ?
26 lut 19:06
bezendu: Na 102
26 lut 19:11
Eta:
26 lut 19:14
bezendu: jedno

?
26 lut 19:14
zawodus: Lepiej żeby tego nie czytały
26 lut 19:15
zawodus: Wy sobie te jabłka dajecie, a mnie się to kojarzy z "udław się "
26 lut 19:16
bezendu:
Zawodus dziwne masz skojarzenia
26 lut 19:17
Eta:
Dla
zawodusa
26 lut 19:20
zawodus: Tak to jest Jak wszyscy w około ci źle życzą

zostaje Już w podświadomości
26 lut 19:22
zawodus: Eta dzisiaj nie mogę, bo prowadzę
26 lut 19:23
Eta:
Gdzie prowadzisz?

i kogo?
26 lut 19:24
zawodus: Siebie do domu

ale autkiem
26 lut 19:25