matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkt p (-5, 2) należy do prostej o równaniu y=ax+4. Ile wynosi a.
budyn:
P (−5, 2) y=ax+b 2=a*(−5)+4 /−2 −2=a*(−5) /−5 2/5=a I jak ? ^^
26 lut 18:11
Eta:
Nie stosuj takich dziwnych zapisów
2
2=−5a+4 ⇒ 5a=2 ⇒ a=
5
26 lut 18:14