Ciągi
Blue: Jak to obliczyć?
2*3
n+1 − 2*3
n ?
26 lut 17:27
Ajtek:
2*3n+1−2*3n=2*3*3n−2*3n=3n(6−2)=....
26 lut 17:31
Wazyl: 3n+1=3n*3
26 lut 17:31
Wazyl: Hej Ajtek!
26 lut 17:32
Wazyl: Prosiłbym Cię o zadanie jakieś bo w zbirach szperałem nic nie moge znaleźć!
26 lut 17:38
Blue: A jak obliczyć to
√n+2 −
√n+1 ?
26 lut 17:51
Wazyl: Polecenia napisz dokładnie.
26 lut 17:55
Blue: Określ rekurencyjnie ciąg a
n na dwa sposoby. Skorzystaj najpierw z różnicy a
n+1 −a
n a
| | an+1 | |
następnie z ilorazu |
| |
| | an | |
a
n =
√n+1
26 lut 18:00
Blue: Pomożesz?
26 lut 18:08