matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż wielomian
Shin:
x
2
1 −−−−−−−− + −−−−−−−−−−− = 1 x
2
+2x+1 x+1
27 paź 18:30
M:
5 maj 12:09
Podstawy Geometrii:
x
2
+2x+1=(x+1)
2
(x+1)
2
≠0 x+1≠0 x≠−1
x
2
x+1
+
=1
x
2
+2x+1
x
2
+2x+1
x
2
+x+1
=1
x
2
+2x+1
x
2
+x+1=x
2
+2x+1 −x=0 x=0
5 maj 22:55