POMOCY!!!!!!!!!!!!!!
Basia: określ dziedzinę wyrażeń wymiernych i rozwiąż:
25 lut 22:02
25 lut 22:03
25 lut 22:03
Basia: jak zacząć ?
25 lut 22:14
wredulus_pospolitus:
zacznij od ... wypisania założeń
25 lut 22:18
Hajtowy: Om om...
dziedzina = mianownik, mianownik musi być ≠ 0
a więc?
25 lut 22:30
Ajtek:
A więc czekam na gotowca

.
25 lut 22:31
Eta:

1/ x≠5 i x≠3
7(x−3)=3(x−5) ⇒ ........x=....
2/ x≠5
| | 1 | |
(3x−1)(5−x)>0 , miejsca zerowe : x= |
| , x=5 i parabola ramionami do dołu |
| | 3 | |
25 lut 22:32