matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodne
Sasa:
Czy dobrze obliczyłam tą pochodną? f(x) = ctg
√
x
f'(x) =
1
2
ctg x
−(
1
2
)
* −
1
sin
2
x
25 lut 21:41
Mila:
−1
1
*
=
sin
2
√
x
2
√
x
−1
=
2
√
x
sin
2
(
√
x
)
25 lut 21:46